Tips inför vistelsen

BETALNING

Betalar gör man första öppna receptionstid efter ankomst. Det går bra att sätta upp tältet först. Vi tar de flesta förekommande betal/ kreditkorten. Vi tar inte Swish eller Vipps.

VATTENDUNK

Dricksvatten hämtar man vid receptionen, så en dunk eller dylikt bör man ha med sig så man kan förvara vatten vid sitt tält.

TVÅL / HANDSPRIT

Att ha efter toalettbesök.

ÖRONPROPPAR

Ljuden från naturen är fantastiska att lyssna på, men ibland vaknar kanske naturen upp tidigare än man önskar.

PANNLAMPA

Det finns ingen belysning på området och det kan bli mörkt senare kvällar/nätter framförallt i augusti.

POWERBANK

Ta med powerbank, laddare och sladd! Powerbanks kan laddas i receptionen.  

GASOL / PROPAN

Det finns tyvärr ingen möjlighet att köpa gasolflaskor på öarna så se till att köpa med flaskor till ert kök.

KOL / BRIKETTER

Anordnade grillplatser finns, men kol eller briketter måste man köpa med sig. Det är inte tillåtet att elda med ved.

MATAFFÄRER

För er som ska besöka oss under några dagar och framförallt på lågsäsong kan det vara bra att handla med sig det mesta man behöver i matväg. Det finns 2 affärer på kosteröarna, en sommarbutik på Nordkoster och en åretruntbutik på Sydkoster. Öppettider för affärerna finns under "OM KOSTER" i menyn.

DISKA

Många av våra gäster diskar i havet (på östsidan om campingområdet). I Receptionen finns möjlighet att köpa diskmedel för saltvatten. Det finns även ett diskställ och baljor vid receptionen där man kan diska. Diskborste behöver man ha med sig själv.

RESTAURANGER

På Nordkoster finns tre restauranger som ligger ca 20 min gångavstånd från tältplatsen. Ta med barncyklar om det underlättar promenaden dit.

KYLKLAMPAR

Man kan köpa/byta kylklampar. Kylklampar av modellerna nedan är de som vi använder och som vi har möjlighet att byta till frysta. Det går självklart bra att köpa kylklampar av oss också om man inte vill ta med sig egna.

MÖBLER

Vi tillhandahåller inte möbler och om det är något man önskar får man ta med sig det själv eller bygga själv av drivved som man får hämta på öns västsida. Återkommande campinggäster har under åren byggt drivvedsmöbler. Dessa möbler är kära ägodelar för våra återkommande gäster. Det går dock bra att låna möbler som inte används för tillfället. Möblerna är signerade och ägaren har rätt att få tillbaka sina möbler så fort de anländer. Möblerna är ovärderliga så var rädd om dom.

TRANSPORT / CYKEL

Har ni cykelkärra eller liknande kan det underlätta transport av både bagage samt för transport av små barn när man ska till restauranger/matbutik. Det finns ingen cykeluthyrning på Nordkoster utan önskar man ha cykel får man ta med sig egen. På Sydkoster finns cykeluthyrning, men dessa cyklar får inte tas med till Nord. Campingplatsen har många av de finaste badstränderna  alldeles runt "husknuten" och cykel behövs egentligen bara om man vill transportera sig snabbt till andra sidan ön istället för att ta en promenad på 15-20 min. I övrigt är Nordkoster en vandringsö inom naturreservatet där det inte är tillåtet att cykla.